home 4200 Hajdúszoboszló, Arany János u. 22.
Szolgáltatásaink
Széchenyi Pihenő Kártya
Széchenyi Pihenő Kártya
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legújabb híreinkről, akcióinkról!

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Legfontosabb nemzeti kincsünk az ivóvíz készletünk, s emellett a kitűnő gyógyhatású termálvizünk. Mindig fontosabbnak érezték azonban ehhez képest, bárhol a világon a kőolajat, s a földgázt, így történt, hogy ezek után az ásványi kincsek után kutatva Hajdúszoboszlón 1091 méter mélységből földgáz társaságában felszínre tört az a különleges, 73 Co-os víz, amelynek gyógyhatása rövidesen cáfolhatatlanul bebizonyosodott.

Pávai Vajna Ferenc volt az a tudós geológus, aki rábukkant a reumások Mekkájának forrására. Az ízületeket azonban bármilyen életkorban, még jóval a reuma kialalkulása előtt is kiválóan kezeli ez a héviz,így akár sokat sportol valaki, akár sok az ülőmunkája, sokat ül az autó volánjánál, egyaránt megújul minden porcikája ebben a gyógyvízben.

Amikor a föld mélyéről felszínre bukkant ez a víz, s elárasztotta a környékbeli mélyedéseket, s az emberek az első meglepődésen hamar túlesve fürdőzni, mosni kezdtek benne. Hamar észrevették azonban, hogy a víz csodát tud. Gyorsabban gyógyultak a sebek, enyhültek a reumatikus fájdalmak. Még a tiszta szájhagyomány korában is nagyon gyorsan kezdtek el Hajdúszoboszlóra zarándokolni, nemcsak a gyógyulni, de a pihenni vágyók is.

A Hajdúszoboszlói termál víz

Azóta is minden évben turisták, gyógyulni vágyók százezrei érkeznekMagyarország legnagyobb fürdőjébe. A gazdasági válság miatt még fontosabb lett a gyógyvíz ereje, ugyanis a túlélésért való küzdés, a sok stressz, míg inkább megviseli az embert, s így a keringést és az ízületeket. A hajdúszoboszlói víz ezek kezelésében, a problémák feloldásában, a meleg forró vízben ellazulva a megoldások megtalálásában segíti az egész évben ide látogatókat.

A sorozatos fejlesztéseknek, Uniós támogatásoknak köszönhetően valóban a strandolók paradicsoma, a reumások Mekkája ez a 30 hektáron elterülő fürdőkomplexum, ahová évről évre sokan visszatérnek, hogy újjászülessenek, megújuljanak.

Hajdúszoboszlói Strand = Élmények Sora

A modern stílusú, kétszintes termálfürdőbe ma már új bejáraton léphet be a látogató. Innen balra három új orvosi rendelő, hátrébb az emeleti lépcső és lift, majd a tornatermek és kezelőhelyiségek találhatók. Már 1998-ban is meghódította a vendégeket az a négy új medence, amelyekben különféle attrakciós szolgáltatások segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. Azóta ezek a medencék és attrakciók, a fiatalokra is gondolva megsokszorozódtak, s valódi tengerparti életérzést varázsol Hajdúszoboszlóra a Fürdő. A nyitott medencéket ugyanis körülölelik a tágas közlekedőfolyosók, ahol a vendég könnyedén eligazodhat.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő épp az állandó megújulás, fejlesztések miatt nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strand turizmusé a vezető szerep, míg a kikapcsolódni, regenerálódni vágyók az év bármely szakában szívesen jönnek a fürdővárosba. A 30 hektáros parkban elterülő kifejezetten strandolást szolgáló terület május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek élményfürdőznek 13 medencéjében, köztük a hullám, pezsgő, gyerek és számos különlegességet tartogató élménymedencékben

hajdúszoboszlói Gyógyfürdő honlapja <– Kattintson ide

Szolgáltatásaink
Széchenyi Pihenő Kártya
Széchenyi Pihenő Kártya
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legújabb híreinkről, akcióinkról!