Szolgáltatásaink
Széchenyi Pihenő Kártya
Széchenyi Pihenő Kártya
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Vendégeinknek kirándulás szervezés Erdélybe
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legújabb híreinkről, akcióinkról!

Igazi szafari potom összegekért?

Szafari a naplementében, ahol az esti vadasparki látogatás egy igazi szafari autóval, a naplemente narancsos színeiben valósul meg? Kerékpáros vadállat- és meteorles?

Most azt gondolod, milyen jó lenne, de te sose fogsz eljutni Afrikába? Ki beszélt itt Afrikáról? Alig néhány km választ el téged mindettől. Ha nem láttad még a Hortobágyot, nem is tudod, mennyi egyedi élményt biztosít a számotokra különleges programjaival! És ez csak egyetlen helyszín, mely egy kiadós hajdúszoboszlói pihenés alatt vár benneteket.

Milyen élményekben lesz részetek, ha nálunk szálltok meg?

Ki ne szeretné a kalandokat? Gyerekként még kalózsapkát is viseltél a kincskereséshez? A dokumentumfilmeken irigykedve nézed a szafaritúrán résztvevő egyéneket? És megakadt már a szemed az utazási irodában egy afrikai szafaritúrán? De a sok nulla az összeg végén valahogy kiábrándított belőle?

Nem kell ahhoz a világ végére menni, hogy egy kiadós kalandban legyen részetek.

Képzeld el, hogy apartmanunkban a kényelmes pizsamából kibújva, és a reggeli teát és kakaót elfogyasztva, kocsiba vágva a család apraja-nagyját egy igazi kalandtúrára indultok?

Hajdúszoboszlótól mintegy 30 km távolságra fekvő Hortobágyi Nemzeti Parkhoz gyorsan és egyszerűen eljuthattok tőlünk, ahol a „kopár szik sarja és a tikkadt szöcskenyájak” várnak rátok!

Ennyi volna az egész? Egy puszta, mely kietlen és dögunalom?

Habár a Hortobágy Európa legnagyobb területű sztyeppés, szikes pusztája és mintegy 81 ezer hektár nagyságot ölel fel; korántsem nevezhető unalmas helynek!

Mi vár itt rátok?

Kaland a Hortobágyon – Vétek kihagyni!

Ha nem hátrálsz meg egy kis testmozgástól, és bírod a kilométerek számát is, valamint nem szédülsz le a bicikliről; egy kiadós kerékpártúrában lehet részed a Hortobágyi Vadasparkban. Vagy egy kerékpáros vadállat- és meteorles nyújthat izgalmakat, ahol a túra során felfedezetheted a Hortobágyi Vadaspark és környékének élővilágát, és az esti órákban a zavaró fényektől mentes égbolt csillagképeit is megtekintheted egy csillagászati bemutató keretében.

Ha inkább a két lábadat használnád; gyalogtúra során ismerheted meg a Meggyes csárda múltját, a korabeli bútorokkal és tárgyakkal berendezett tisztaszobát, a füstös konyhát. De akár azt is megtudhatod, miként nézett ki egy ivó és egy csárdás szoba.

Sószállítók és pásztorok nyomában megismerheted a pásztorok életét. Rendszeresen rendeznek a pásztorkutyák munkáját bemutató rendezvényeket.  Tájjellegű ételek pedig gondoskodnak arról, hogy olyan ízeket tapasztalhass meg, amit még korábban sose.

Érkezz a Hortobágyra korareggel! – Elképzelhetetlen élményben lesz részed!

A hajnali madárles az augusztusi napok kedvenc programja a Hortobágyon. A Nemzeti Park minden héten hajnali madarászprogramot szervez a Hortobágyi-halastavak környékén.

Hiába a szuper fényképezőgép, a nyári kánikulában nem fogsz tudni szép képeket készíteni.  A nádasok és halastavak csendesnek, azonban a kora reggeli órákban megélénkült madárvilág egyedülálló képek készítését teszi lehetővé a számodra! A családi fotóalbumban egészen biztosan jól fognak mutatni a récékről, nyári ludakról és egyéb vízimadarakról készített egyedülálló képek!

A gyerekek is élvezni fogják!

A gyerekek kíváncsiságát egészen biztosan ki fogja elégíteni a reggeli madárgyűrűzés programja a Tisza-tavi Vízi Sétányon. Ahol a vékonyszálú hálóba repült madarak megjelölését figyelhetik meg. Testközelből egészen biztosan nem láttatok még ilyet!

Mint ahogy a gólyalábazás vagy a békaügetés vetélkedői is kalandos perceket fog nekik jelenteni. A Hortobágyi Kézművesudvar pedig igazi családi kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak.

Kártolás, poncolás, sikálás?

Ha fogalmad sincs mit is jelentenek ezek a gyakorlatban, most lehetőségetek nyílik a kipróbálásukra. Mint ahogy a festőnövényekkel történő alkotás, vagy a szappankészítés izgalmai is egy életre szóló élményt nyújtanak majd a gyerekeknek, de nektek is.

Ki ne hagyjátok a kisvasutat!

Vonattal utazás halastavi környezetben? Ilyet még biztos nem éltetek át! Legalábbis hazánkban. Ugyanis ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut.

A Hortobágy-halastavi Kisvasút a halastórendszer távolabbi részeit is elérhetővé teszi, így a közel százéves tógazdaság vízrendszerét és ipartörténeti emlékeit is.

A közel 5 km-es távot megtéve, a végállomásnál egy 460 méter hosszú pallóúton gyalogosan nyerhettek betekintést -„magaslesrő” – a növény- és állatvilágra.

Nehogy korán elmenjetek!

A Hortobágyi Nemzeti Parkból nem érdemes alkony előtt eljönni. Így ugyanis lemaradtok az egyik legszebb látványról, melyet az Alkonytúrán pillanthatnátok meg a Tisza-tavi Vízi Sétányon.

Az alkonyati szakvezetés ugyanis a rendes nyitva tartási idő után indul. Az aranyló fényekben életre kelt madárvilág páratlan élményt nyújt. Csak a fényképezőgépet ne hagyjátok a kocsiban!

Ha telihold lesz, akár még biciklizhettek is világítás nélkül. Ilyen tiszta égboltot csak itt találtok!

Egy izgalmas szafari csak egy jól megérdemelt pihenéssel megkoronázva az igazi. Hol máshol térhetnétek nyugovóra, mint a Hajdúszoboszlón, a családias jellegű apartmanunk egyikében! Higgyétek el, a szállodákat nem a szafari-túrázóknak találták ki!